Mandle a hubnutí

Mandle máme rádi téměř všichni bez rozdílu. Pokud na ně nemáme alergii, pochutnáváme si na jejich křupavosti u TV a třeba u vína. Málokdo z nás však ví, že mandle jsou dobré na hubnutí. Mandle prospívají našemu organismu díky bohatému obsahu minerálů a stopových prvků (především hořčíku).

Navíc pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi, tím se stávají populárním doplňkem i při sportování. Snižují hladinu cholesterolu, což vede k poklesu hromadění tuku v cévách.

 

Každé hubnutí má svá pravidla

2Aby v organismu nastartoval proces hubnutí, tělo k tomu potřebuje podnět. Týká se to pohybu, ale i dalších výživových parametrů v podobě nedrastických diet. Redukce hmotnosti s mandlemi výmysl není. Je potvrzeno, že mandle v rámci diety skutečně fungují. Nejedná se pouze o konzumaci mandlí, ale i jiných potravin. Do jídelníčku je zařaďte tak, aby byl zachován nižší energetický příjem. Stačí hrst mandlí denně k vaší dietní stravě. Můžete i více, ale raději do 80 gramů.

Hubnutí tedy není jen o konzumaci mandlí, proto je vhodné zařadit pohyb a celkovou úpravu jídel. Mandlemi tento koncept můžeme urychlit. Obsahují tuk, který u většiny lidí vede k následné redukci váhy.

 

Jak mandle do jídelníčků zařadit

Kupujte si přírodní mandle, které nejsou výrazně pražené, mastné a přesolené. Nejlepším zdrojem bílkovin a nenasycených mastných kyselin jsou mandle čerstvé a přírodní. Obsahují vlákninu, takže napomáhají formování stolice.

4Náš organismus tuky potřebuje, nelze je úplně vyloučit. Dopřát si je můžeme v té nejméně nebezpečné formě, což jsou právě jádra ořechů. Nemusí se jednat jen o mandle, výborné jsou i vlašské ořechy. Energii, kterou získáte z mandlí využije vaše svalová hmota. Spoustu lidí činí neustále tu samou chybu a tou je při hubnutí spalování svalů namísto tuků. Hořčík a vápník z mandlí je společně s vitamíny dobrým zdrojem energie právě pro sportovce. Mandle si můžete nasypat do jogurtu, opražit na sucho na pánvi, ale i jen tak zobat.



Leave a comment

Your email address will not be published.

*