Kuskus

O kuskusu

Kuskus (Cous Cous) je těstovinou, která je typická především pro severoafrickou kuchyni. Nejvíce se uplatňuje v marocké kuchyni. Tvoří tamější lidové jídlo. V posledních letech se v rámci propagace zdravé výživy dostává i do naší kuchyně.
Kuskus je krupice ve tvaru kuliček z pšenice, ječmene či prosa. Kromě žádoucích nutričních hodnot je kuskus oblíbený i pro svou nenáročnou přípravu. Nevaří se. Stačí ho pouze zalít horkou vodou a nechat ho nabobtnat. Poté se přidává do různých pokrmů.

Kuskus a hubnutí

Kuskus patří mezi potraviny pomáhající v hubnutí, takže je-li ztráta přebytečných kilogramů i vašim cílem, určitě ho do svého jídelníčku zařaďte.
Kuskus je vhodný na zahuštění lehčích jídel. Přidává se do zeleninových salátů, ale je i vhodnou přílohou. Díky tomu, že je bohatý na bílkoviny a vlákninu, vás zasytí na dlouhou dobu a přitom je lehce stavitelný a má nízký glykemický index.
Pro lidi držící různé diety, kteří ještě kuskus do svého jídelníčku nezařadili, bude představovat žádoucí zpestření. Díky tomu, že nebudete jíst fádní stravu, vás hubnutí neomrzí a zvýší se šance, že se nevrátíte k nezdravému stravování. Z kuskusu jde připravit obrovské množství různých jídel, ať už plnohodnotných obědů, ale i sladkých snídání či mnohých dalších pokrmů. Inspirujte se recepty na internetu.

Kuskus nejen při hubnutí

Kuskus by měl být i v jídelníčku lidí, kteří se primárně nesnaží zhubnout. Obsahuje kromě vlákniny a bílkoviny i cenné vitamíny a minerály. Jeho konzumace pročišťuje střeva a celkově má pozitivní vliv na trávení, čímž přispívá k prevenci rakoviny trávicí soustavy.



Leave a comment

Your email address will not be published.

*