Jablečný ocet
O jablečném octu
Jablečný ocet je přírodním produktem. Vyrábí se z jablečné šťávy, která se zkvasí do podoby jablečného moštu a poté se zkvasí ještě jednou. Tím vznikne jablečný ocet.
Jablečný ocet se vyrábí způsobem, který umožňuje uchování enzymů, vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek.
Jablečný ocet se při hubnutí používá ve formě nápoje. Někdo ho pije v menší míře samotný, ale lepší je smíchat ho s teplou či studenou vodou. Užívat by se měl před jídlem.
Kromě toho se hodí do salátových zálivek, pomazánek, omáček a dochucují se jím i další pokrmy. Mimo kuchyň lze jablečný ocet využít na bělení zubu, jako obličejové tonikum, kúru na vlasy atd.
Jablečný ocet a hubnutí
Jablečný ocet je oblíbenou součástí různých hubnoucích kúr. Pomáhá detoxikovat organismus a ničí hnilobné bakterie ve střevech. Podporuje rovněž látkovou výměnu i snižování cholesterolu v krvi. V neposlední řadě odvodňuje organismus a právě jeho zavodnění bývá často důvodem, proč se lidem nedaří zhubnout. Jablečný ocet také mírně pomáhá s celulitidou.
Jeho hubnoucí účinky souvisí i s obsahem vlákniny pektin. Díky ní budete sytější a pocit hladu nastoupí až později.
Další pozitivní účinky jablečného octa
Podpořením hubnutí pozitivní účinky jablečného octu nekončí. Oceníte i jeho další pozitivní vliv na zdraví. Pomáhá čistit ledviny i pleť, odstraňuje pálení žáhy, léčí různé infekce a dokonce by měl pomáhat i při dně, artritidě a dalších problémech s klouby. Uvádí se i jeho pozitivní účinky v boji proti chronické únavě.
Leave a comment