Jak správně sladit

V podvědomí lidí se k oslazení čaje nebo kávy používá cukr bílý rafinovaný. Jenže pokud se jedná o hubnutí, tento cukr vhodný není. Je lepší ho nahradit cukrem přírodním. Nejhorší je, že koupit bílý cukr není problém v jakémkoliv obchodu s potravinami. S ostatními variantami na tom můžeme být hůře, ale stačí hledat a uvidíte je také.

Dia koutečky v obchodech jsou stále k mání, ale i regály s přírodními produkty již naleznete. Možná jste netušili, že vzdát se bílého cukru nemusí vést k úbytkům na hmotnosti, existují totiž i jeho skryté varianty, bohužel. S opatrným slazením vezměte v potaz i to, co konzumujete. Čtěte si etikety a těmto skrytým cukrům se vyhněte obloukem.

Třtinový cukr je zdravější

třtinový cukrAč je dražší variantou cukru, stačí ho k oslazení do čaje či přírodních koktejlů a šťáv rozhodně méně. Je příjemné nazlátlé barvy, ale pokud chcete hubnout, tak s ním slaďte opatrně. Někdy si zbytečně vše přecukrujeme, což má za následek vyšší příbytky na váze.

Umělá sladidla

Jsou dočasnou variantou při hubnutí, protože se po nich nepřibírá. Jenže pamatujte i na fakt, že tělo pro život cukry potřebuje. Úplně bychom je z jídelníčku vyřazovat neměli. Sacharidy jsou nepostradatelné pro rychlé i pomalejší hospodaření a energii pro tělo. Rozhodně je potřeba mozek cukrem zásobovat, nebudete se cítit tak ospalí a unavení. Ideální složení umělých sladidel neexistuje. Existují však i sladidla umělá na přírodní bázi (sacharin), ale ten zase obsahuje i nezdravé látky. Lepší je při hubnutí zvolit cukr hroznový nebo stévii.

Slazení stévií

steviePokud se budete držet sladkých nápojů, tak si obezitu jedině udržíte. Slazení stévií, jakožto formou cukru získávané ze stejnojmenného keře, je populární díky bohatému obsahu glykosidů. Někdo zkrátka neumí pít jen vodu z kohoutku nebo vodu balenou, když chce zhubnout. Stévie se tak zdá být při hubnutí výhodnou variantou. Dokonce má na mnohé lidi i ten efekt, že se po její konzumaci cítí více zasyceni. Má nižší kalorický příjem, než rafinované cukry. 



1 Comment on Jak správně sladit

  1. Hanuliinka // 2.10.2014 at 11:34 // Odpovědět

    Já se snažím aktivně omezovat příjem cukrů, přijímám ho většinou jen v podobě ovoce, někdy to ale nemůžu vydržet a to kafe si musím osladit – na chuť, objevila jsem nízkokalorické sladidlo SlaDIA, se sukralozou a stévií a to je můj zachránce při chutích na sladké.

Napsat komentář k Hanuliinka Zrušit odpověď na komentář

Your email address will not be published.

*